onsdag 20 oktober 2010

besökare

Kan konstatera att bloggbesökare är roligt att ha.
Och kommentarer. Även om de flesta jag fått har varit lite hemliga.

Har varit hemma i två dagar och gjort ingenting.
Plötsligt sade väl kroppen till att jag måste måste måste vila.
Otrevligt, men välbehövligt att ligga en hel dag i sängen.

Så något hemmalagat har jag inte fått ihop.
Tja, bjöd ju mannen på kinesisk gryta idag (tror jag den heter egentligen)
själv kallar jag den morots, köttfärssås med kardemummakrydda!
Och nu säger bloggen att jag inte kan ladda upp bilder, så jag bjuder på receptet istället!

för 2 pers.

200 g köttfärs
3 morötter
en bit kålrot eller vitkål (eller både och, eller ingendera. moroten är den viktiga)
1 lök
1 vitlöksklyfta
(en fjärdedels paprika om man önskar)
salt
svartpeppar
1-2 tsk soja
½ grönsaksbuljongtärning
½ msk kardemumma (eventuellt mer, smaka av! Det ska smaka ordentligt!)

för ännu mer smak kan du även tillsätta
cayennepeppar/chilipulver
spiskummin
örtsalt
paprikapulver

Hacka lök och pressa vitlök och bryn i stekpanna. Bryn köttfärs med löken.
Riv morot (kålrot och vitkål) lite grövre och blanda i köttfärsen. (hacka paprikan och blanda i på samma gång som morötterna)
Då det fått lite färg kryddar du med salt, peppar, soja och buljong och häller i ca 1 - 2 dl vatten. Låt koka 5 - 10 minuter. (eller tills riset är klart)
Krydda med de resterande kryddorna.
Jag brukar krydda med kardemumma strax innan maten ska serveras så att smaken inte kokar bort!

Servera med ris och goda grönsaker!

gottgotigottgott!

1 kommentar:

  1. En spontan *kram* till dej, min vän!
    Vila är bra!

    SvaraRadera