Jag serverade en himmelsk chokladkaka på café.
Den var så himmelskt god att jag måste lägga ut den fort på bloggen
innan den är uppäten.
För inte gick 2 hela plåtar åt,
det som lämnat kvar finns i frysen och varje dag äts en bit till efterrätt.
Och så snäll ska jag va, att jag ger receptet.
Ur "Långpannans lov".
Ugn: 175 grader, 15-20 minuter
300 g smör/margarin
4½ dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1½ tsk balpulver
glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
2 dl socker
100 g smör/margarin
Smält smöret och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut i långpanna med bakpapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en gryta.
Koka under omrörning i 15-20 minuter.
Tag av kastrullen och vispa i smöret i grytan i bitar.
Bred smeten över kakan.
Låt kakan stå över natten och servera nästa dag.
Passar alldeles utmärkt att skära upp i bitar och frysa in. Tar man fram en bit så tinar den på ungefär en kvart och är uuuuuunderbart god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar