onsdag 26 januari 2011

frestande

Jag serverade en himmelsk chokladkaka på café.
Den var så himmelskt god att jag måste lägga ut den fort på bloggen
innan den är uppäten.
För inte gick 2 hela plåtar åt,
det som lämnat kvar finns i frysen och varje dag äts en bit till efterrätt.

Och så snäll ska jag va, att jag ger receptet.
Ur "Långpannans lov".

Ugn: 175 grader, 15-20 minuter

300 g smör/margarin
4½ dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1½ tsk balpulver

glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
2 dl socker
100 g smör/margarin

Smält smöret och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut i långpanna med bakpapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.

Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en gryta.
Koka under omrörning i 15-20 minuter.
Tag av kastrullen och vispa i smöret i grytan i bitar.
Bred smeten över kakan.
Låt kakan stå över natten och servera nästa dag.

Passar alldeles utmärkt att skära upp i bitar och frysa in. Tar man fram en bit så tinar den på ungefär en kvart och är uuuuuunderbart god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar