söndag 10 oktober 2010

israelisk afton

Jag ville så gärna äta Israelisk mat en gång. Ställa mig i köket hela dan för att kunna avnjuta något fantastiskt på kvällen. Och en sån underbar man som jag har var med på noterna! Så vi läste recept och kom med egna ideér och ställde till med fest för oss och syskonen - bara för att det är så gott!!
Recept finns till allt. Så om nån vill ha är det bara att fråga! Eller om det visas intresse lägger jag ut på bloggen. Men just nu bjuder jag på bilder av hela härligheten!

Bordet uppdukat med allt det goda. De varma - direkt ut ugnen - nygräddade pitabröden och de alldeles nyfriterade falafelen i förgrunden.

Nere till vänster: morots, purjosallad kryddad med mandel, russin och färskpressad apelsinsaft.
Nere till höger: Grillad aubergine- och paprikaröra, smaksatt med balsamvinäger
Mitten: sallad (isbergs) förgylld i smaken av färsk mynta och persilja.
Längst bak till höger skymtar en skål med humus. En alldeles förunderligt god humus!

Oskars löksallad-special: Rödlök kryddad med mynta och citron, dekorerad med granatäpplekärnor. Och en skål med youghurt.

Sallad på gurka, tomat, lök och avokado. Kryddad med mycket citron och olivolja!



Högt älskade falafel.
Oemotståndligt goda.
Perfekta i form och smak.

Som kryddiga tillbehör serverades även Oskars egen chiliröra (farligt stark!!!), guacamole och tahina(sesampasta)

Vi njöt. Och blev fartligt mätta. Sprickfärdiga rentav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar